Mot strömmen...

döda fiskar flyter med strömmen...

Läkarbesök...

January 18
by Hanna 18. January 2009 10:16

Hallå!

Nu var det några dagar sedan jag skrev, har inte riktigt hunnit med kan man väl säga. I tisdagas var vi hos "visumläkaren" eller vad man ska kalla honom för. Det var väl inte den roligaste prick man kunde tänka sig. Gnällde mest över att det tog sådan tid för honom och det ena med det andra, men vaddå, han tar ju för helsike 2000kr för en sådan här "undersökning". Vet inte om jag kan kalla det riktigt undersökning, han gjorde ju knappt något. Han strulade mycket fram och tillbaka med mina visumpapper och talade om för mig att jag inte hade alla mina papper med mig eller i ordning. Då kan jag säga att mitt hjärta klappade extra mycket. Till sist när vi nystat upp allt visade det sig att jag faktiskt hade allt i ordning och att han var aningen snurrig. Dock visade det sig att de på Sofiahemmet hade skrivit under på fel papper så vi var tvugna att åka tillbaka dit en dag också för att reda ut det. När vi börjar bli klara hos den här läkaren så säger han att vi måste åka tillbaka en annan dag för att göra alla blodprov för nu hade labbet stängt för dagen. Man blir ju alldeles matt. Så jag fick gå tidigare från jobbet på onsdagen för att ta blodprover och sen åka till Sofiahemmet och ordna radiologens papper. Tydligen tar dessa blodprover upp till 10 dagar att bli klara så nu känns det som att vi arbetar mot tiden ganska mycket. Nya Zealand har tydligen den absolut mest jobbiga visumansökan av alla sa läkaren. När Canada, USA och Australien har ca 5 papper så har Nya Zealand 16. Behöver jag säga något mer??? Nya Zealand vill även veta längd, vikt och midjemått. Ja, man känner sig ju verkligen synad ut efter kanterna. Det enda possitiva med den här undersökningen är att man verkligen får reda på om man är frisk eller inte. Nu är det bara vänta och hoppas på att den här läkaren skriver på våra papper så vi kan hämta dem snarast möjligt och skicka iväg allt. Men det är några hinder kvar på vägen innan det kan göras. Jag och Chris måste kunna styrka på något sätt att vi har varit tillsammans i över ett år. Därefter måste vi även ha någon person såsom polis, jurist eller läkare som validerar att det Chris har skrivit stämmer. Jag säger bara puh.

kram 

Tags:
Categories:

Add comment
  Country flag
biuquote
  • Comment
  • Preview
Loading