Mot strömmen...

döda fiskar flyter med strömmen...

Semester del 1

January 06
by Hanna 6. January 2010 00:22

Hej igen!

Än så länge inget kaffe på balkongen, jag fastnade framför datorn när jag tittade på vad jag kunde hitta för telefon i Sverige.
Jag och Chris tog båten över till sydön och mötte upp Ingela och Flemming där. Första dagen åkte vi till den vackra "byn" Kaikoura. Det är där man kan simma med delfiner, åka på valsafari mm. Valsafarin och simma med delfiner var fullbokade så vi fick boka in det en annan dag istället. Vi åkte vidare mot Christchurch som jag måste säga att jag tyckte mycket om. Christchurch är större än Wellington och det var trevligt att komma till ett litet större ställe. I Christchurch bodde vi i fyra nätter och det var där vi firade julen också. En av dagarna åkte vi till vackra Akaroa så att jag skulle få simma med delfiner, min största dröm. Jag har ju alltid önskat att få simma med flasknosdelfiner men i Akaroa var det Hector delfiner som är utrotningshotade, de var riktigt små men otroligt fina. Dock var inte delfinerna intresserade av att leka med oss just den dagen så jag fick nöja mig med att se dem simma och hoppa runt båten. Jag var riktigt besviken men så här i efterhand är jag ändå glad, det var en underbar dag på ett helt fantastiskt ställe. Jag ska försöka få tillfälle i februari när mamma och pappa kommer istället... Då får ni hålla tummarna för att det går bättre.

På båten mot Picton! 
Vacker utsikt från båten! 
I bilen från Picton mot Kaikoura... 
Vacker utsikt från bilen... 
Helt underbart skyltfönser i Kaikoura... 
Vackra väggmålningar i Kaikoura... 
Sperm Whale... 
Vackert i Kaikoura med bergen i bakgrunden... 
I Akaroa på självaste Julafton... 
Vår båt... 
Hector Delfiner... 
Små och söta var de...
På Julaftons kväll försökte vi ordna lite julkänsla...
Det var alldeles för varmt för att använda den riktiga
öppna spisen så Chris fixar en öppen spis på datorn med
sprakande ljud och allt...
Vår julgran! 
Innan Paketöppningen!

Tags:
Categories:

Add comment
  Country flag
biuquote
  • Comment
  • Preview
Loading