Mot strömmen...

döda fiskar flyter med strömmen...

Jordbävningar...

September 08
by Hanna 8. September 2010 00:47

Hej!

I fredags natt eller i lördags morse, beroende på hur man ser det så hade vi jordbävning här och i Christchurch. Idag fortsätter små skalven och nu väntar man på ytterligare ett stort skalv. Vi har haft ett i Napier också tydligen men inte så stort, det känns som att hela Nya Zealand ligger i någon form av farozon just nu. Vi har inte haft någonting på nästan ett år och jag har ansett att det har varit alldeles för lugnt och att det kommer komma en stor och det gjorde det. 

Nya Zealand har inte haft en så kraftig jordbävning på 80 år. Sista var det 1931 i Napier, man var tvungen att bygga upp hela staden igen och det är därför den är lite speciell. Hela staden är byggd i Art Deco stil. Jordbävningen i Christchurch var på samma styrka som den på Haiti och som ni alla vet så har många dött på Haiti. Här har mirakulöst ingen dött och det är tack vare att husen byggs "jordbävningssäkert" här. Husen i Christchurch har fått mycket problem på grund av att de är byggda i tegel och det är inte direkt stadigt och därför har många hus kollapsat, här i Wellington är allt byggt på ett annat sätt. Vårt nybyggda hus har tex plattor som huset står på som rör sig om det är en jordbävning. Sjukdomar har tydligen börjat härja så vi får hålla tummarna för att det inte behöver bli riktigt illa. Jag och många andra här börjar bli något nojiga över hela den här jordbävningsgrejen. Jag hade ingen aning om att efterskalven kunde fortsätta i flera dagar efteråt.

Igår hade vi två små till här i Wellington. Jag har haft migrän och igår när jag gick och simmade hade jag ett jobbigt tryck över öronen när jag var under vattnet. Det känns som att det hela började när det här jordbävningsklimatet startade. Vädret är konstigt hela tiden och jag känner att det är tryck i luften så det är nog därför migränen håller i sig. Eller jag kanske inte ska säga migrän längre, det var det första dagen när jag knappt kunde vara utomhus och jag mådde illa. Nu är det mer en ihållande hemsk huvudvärk som inte ger med sig. 

Simningen igår gick bra, jag körde 32 längder. Mitt mål är 40 på 60 minuter och sen får jag öka målet allt eftersom. Idag ska jag försöka gå på Pump med Nat...
På fredag ska vi träffa Sky, Helen, Lize och Clive. På lördag är det inget planerat men på söndag ska Chris segla och jag ska träffa Nat för att kolla på hur vi ska göra med håret på bröllopet... Någon gång i helgen ska jag köra simning med Lize igen. Hoppas på att min baddräkt kommer med posten idag.

Ha en bra onsdag!
Kram

Tags:
Categories:

Comments (3) -

10/30/2013 4:06:41 AM #

It is in reality a great and useful piece of info. I am glad that you shared this helpful info with us. Please stay us up to date like this. Thank you for sharing.

my page Burn The Fat Feed The Muscle Review -  Gabriella - http://burnthefatfeedthemuscle-Review.Blogspot.com  -

Gabriella

11/3/2013 7:24:21 PM #

That's the kind of image that i really thing is super image like. If more images  very real - http://www.goohjlessw.com  like this were out there we'd be super full of graet images in the world.

my website

11/13/2013 4:47:59 AM #

I really like it whenever people come together and share ideas. Great site, stick with
it!

Feel free to surf to my web-site - read full story ( clickwedding.gr - http://clickwedding.gr/eden-hazard-helps-save-chelsea-luis-suarez-sales-opportunities-liverpool-rout/ )

clickwedding.gr

Add comment
  Country flag
biuquote
  • Comment
  • Preview
Loading