Mot strömmen...

döda fiskar flyter med strömmen...

SPCA och Invandring...

September 22
by Hanna 22. September 2010 00:01

God Dagens!

Fint väder idag också än så länge men inte riktigt lika fint som igår. När jag tränade igår körde jag ingen jacka eller tröja, bara linne, så varmt var det. Jag har till och med fått ränder efter var linnet satt så solen är stark redan nu. Har gått ner ytterligare på vågen så jag är nöjd. Enligt sidan ska jag ha nåt 10kg till 25 januari. Lite konstigt med tanke på att jag satt in att jag ska ha gjort det till nyår... Aja, har jag gått ner åtminstone 5-6 kg så är ju det bra också. 

Var på SPCA igår, gud vad man vill kela med alla djur, de tittar på en med sorgsna ögon som säger, älska mig, titta på mig, bry dig om mig!
Det var mycket information och jag kände mig helt snurrig efteråt, hur ska man komma ihåg allt. Sen verkar det vara så grymt mycket att göra så man kommer ju knappt hinna med att kela med dem, det som jag kan tycka är bland det viktigaste. De stänger väldigt tidigt också vilket jag heller inte riktigt förstår, hade väl inte gjort djuren något om det fanns folk som kunde komma och gosa med dem senare på eftermiddagen/kvällen... Jag ska se om jag ska köra dog walking också, då får man bestämma själv när man vill gå ut och gå med en hund, verkar mysigt.

Jag sitter och funderar på det här med SD... Jag skäms lite då jag måste säga att jag inte riktigt vet allt som de står för, jag är inte helt dum i huvudet. Jag vet det viktigaste och det är att de är främlingsfientliga. Det jag funderar över nu är om det innebär invandrare som är som jag och Chris. Dvs nu när Henrik och Gemma flyttar till Sverige är ju Gemma invandrare, stör de sig på sådana invandrare? Gemma är vit och ser ut som vilken "svensk" som helst. Om nu bara svenskar är vita vill säga. En av våra nära vänner Anna är så svensk man kan bli i mina ögon men hon är adopterad från Sri Lanka, är hon inte svensk då? Är hon verkligen invandrare? Min svägerska Camila som kommer från Brasilien men är gift med en svensk man, är hon typisk invandrare eller vad är hon? Ingår hon i samma kategori som Gemma eller inte? Gemma är vit och Camila är Brasilien och i mångas ögon skulle hon nog inte anses som "vit", men de är väl lika mycket invandrare för det? Jag kan hålla på i timmar med det här för jag tycker det är intressant. Hur ser de på invandring, vad är invandring för dem? De vill att svenskar ska skaffa svenska barn, men hur svenska är barnen idag egentligen, de flesta av oss är inte helt från Sverige. Jag tror tex att min familj kommer från tyskland för många, många, många generationer sedan. Är jag invandrare då? Det fungerar inte att tänka svart eller vitt för det finns inte, allt är en gråzon och det är därför det är så farligt att vara rasist. Många av de människor som röstat på SD har säkerligen människor i sin närhet precis som jag, som inte enbart är helt svenskar...

Skulle Sverige enbart bestå av "svenska" barn (vad det nu innebär) så skulle inte Sverige gå runt. Vi skulle inte ha tillräckligt med befolkning...

Ja det var mina tankar om det här med invandring... Man får ett helt annat perspektiv också när man själv är invandrare i ett land.
Stor Kram på er!

Tags:
Categories:

Add comment
  Country flag
biuquote
  • Comment
  • Preview
Loading