Mot strömmen...

döda fiskar flyter med strömmen...

Grön, gul, svart, lila eller vit?

September 23
by Hanna 23. September 2010 23:05

God Morgon på er!

Soligt idag igen här i Wellington, helt underbart. Igår när jag löptränade fick jag återigen ränder efter linnet jag bar...
Jag och Chris åkte till Queensgate och åt och gick på bio. Kommer inte ihåg vad den hette men det var med Nicholas Cage och han var trollkorl och skulle lära upp en yngre kille för att rädda världen... Ja det var väl inte den bästa jag sett, nu säljer jag inte in filmen speciellt bra. Det var väl en söt film och en film man ska se på bio antagligen...

Idag får vi se om det blir kitesurfing för Chris eller inte, beror ju på vinden och vindvinkel. Jag ska snart göra mig i ordning för att först åka och simma. Ikväll blir det en lugn hemmakväll med lite god souvlaki. 

Ville ta upp det här med invandrarfrågan igen, förlåt men jag vill bara klargöra vad jag menar och var jag står. Jag är absolut inte rasist och jag bryr mig inte om, om man är grön, blå, svart, lila, gul eller vit. Varför bryr man sig så förbannat mycket om färger egentligen? Om jag tycker om en person så är det för att hon eller han är en härlig människa, inte för att personen har en speciell färg. Förresten, vem har bestämt att "vita" är så mycket bättre? Som ni förstår tänker jag på SD igen och undrar väldigt mycket över hur de ska se om man är svensk eller inte och det jag undrar över är om det är det de bryr sig om eller om de bara ser till den förbannade "färgen".  Sen tycker jag att det är underligt att diskutera färg också och se om människan är exempelvis svensk eller inte. Jag har vänner här som är från Sydafrika och de är "vita", men de är lika mycket Sydafrikaner som en "svart" skulle vara, hur kommer det sig? Hur kommer det sig att man inte är lika förvånad över det? Varför är det mer en självklarhet än om Sverige har flera olika färger? Varför anses man inte som svensk i vissa ögon för det? Jag har en vän härnere som är Maori, dvs urbefolkningen härnere. Hon är lika mycket Kiwi som de "vita" är härnere, varför är det självklart att de "vita" är Kiwis? Jag kan hålla på hur länge som helst för jag förstår det inte riktigt. Som jag sagt tidigare, Anna vår vän som är adopterad är fortfarande svensk för mig. Camila som är svensk medborgare, är inte hon svensk nog? Hon har bott i Sverige i jag vet inte hur många år, pratar perfekt svenska och har svenska barn, för mig är hon svensk. Chris pappa Flemming är från Danmark men har bott i Sverige i åtminstone 25-30 år, är han inte svensk, jo det är han men han är fortfarande invandrare. Varför kan inte alla som bor i Sverige få vara svenskar eller invandrare, vad spelar det för roll. Jag ser mig själv fortfarande som svensk här på Nya Zealand men skulle jag bo här i några fler år så kanske jag skulle säga något annat. Jag är invandrare och har fått en annan bild av att vara det sedan jag flyttade hit, något som jag tror kan vara nyttigt för alla. Det flesta invandrare kommer se sig själva som från det landet man kommer ifrån, men för det kan man älska landet man bor i.

Sen kan jag tycka att människor som är invandrare i ett land inte ska begå brott osv. Det tycker jag visserligen inte att människor som kommer från landet ska göra heller, men jag som Svensk ska inte komma som invandrare till Nya Zealand och begå brott. Jag tyckte folkpartiet hade en bra grej för några år sedan och det var att fick man en dom som invandrare på 2 år eller mer så blev man skickad hem igen. Varför ansågs inte det bra? Jag vet att många invandrare höll med. Det skulle jag också göra om det var så på Nya Zealand. Varför ska jag komma hit och begå brott och sen sitta av tiden här. Man får ha respekt för det land man bor i och det ska man ha oavsett om man är invandrare eller ej men jag tror att mycket av alla främlingsfientliga människor därute skulle hålla sig lugnare om de visste att de invandrare som begår brott blev hemskickade. Jag vet att jag är ute på en skör tråd men jag fullkomligt HATAR brottsligthet...

Den som inte håller med mig, får gärna ge mig en kommentar...
Kramar på er alla gula, gröna, vita, lila och svarta därute...

Tags:
Categories:

Comments (2) -

9/24/2010 5:59:03 AM #

Mång funderingar du har ang invandring!
Men lite beror det på de som invandrat själva oxå tycker jag. Hur känner de själva har de accepterat att de bor i ett nytt land? Att de kan behålla sin egen kultur och även kunna ta del av en annan, ny? När slutar de att vandra, invandrarna? Tänk på alla som är födda i landet de bor i! Kanske andra och tredje generationens invandrare. Har man slutat vandra och ens mamma och mormor är födda i det land en själv är född i även om ens mormors mor är född i ett annat land? Är din svägerskas barn invandrare? Kommer hon att bli behandlad som invandrare?
När slutar vandringen?

Det va lite tankar från mig, Kram.

Susanne Sweden

9/24/2010 7:19:37 AM #

Susanne! Precis det jag funderar på också... När slutar vandringen... Jag menar, hur många av oss är egentligen "riktiga" svenskar och vad är en "riktig" svensk egentligen? Bra tänkt och bra skrivet!!! Tack!!!

Hanna Sweden

Add comment
  Country flag
biuquote
  • Comment
  • Preview
Loading