Mot strömmen...

döda fiskar flyter med strömmen...

Packning och tandläkare...

November 25
by Hanna 25. November 2010 04:52

Hej på er!

Har förstått att ni har ett riktigt vinterväder hemma i Svedala nu. Med tanke på min förkylning hade nästan det känts skönt, jag svettas nämligen. Själv ligger jag i sängen och tittar ut på livet utanför mitt sovrum. Där är det blå himmel, soligt och skönt. Människor går i sommarkläder och ser lyckliga ut. Själv ligger jag här och känner mig fullständigt eländig. 

Igår brakade Chris tandställning, bitar gick av så han ringde en tandläkare idag. Är det inte helt fantastiskt att man kan få en tid samma dag? Allt är så smidigt här. En kostnad på ca 450kr och då tog ut allt som var fel och satte in nytt och limmade på... Vet inte vad det kostar i Sverige men jag tyckte det var bra. Mamma sa idag att jag nog har varit ifrån Sverige länge när jag inte har koll på vad saker kostar längre. Jag verkar leva i en drömvärld där Sverige är billigt... Jag fick en chock när jag fick höra att en lunch kan gå på minst 90 kr. Här tycker jag det blir för mycket för en lunch när den överstiger ca 12 dollar, 60kr.

Har försökt lägga fram lite kläder inför helgen... Som vanligt packar jag alldeles för mycket kläder. Men nu när det är varmt så tycker jag det kan vara trevligt med lite ombyten. Får lägga allt i väskan och se hur det går. 

Vad mer händer? Jo jag var förra helgen och provade min klänning, märktes att den var helt ny. Den var otroligt sträv eller vad jag ska säga. Den jag provade i butiken var mer följsam, men det förståss, många kvinnor har svettats nervöst i den. Nat kom hit på förmiddagen och fixade mitt hår, vilket kvinnorna i butiken tyckte var mycket seriöst. Oftast ser de stressade brudar i pyjamas kläder typ. Här kom jag med hel håruppsättning, det tyckte de om. 

Nu ska jag försöka packa klart så jag inte behöver stressa hela kvällen med det.
Kramar på er och jag hoppas att ni inte blir sjuka inom den närmsta tiden, det är hemskt... Ni som kommer ner för bröllopet, snälla ta inte med er baciller, jag verkar inte klara svenska baciller...

 

Tags:
Categories:

Comments (3) -

12/9/2010 10:33:54 AM #

Hej Hanna!
Vad skönt att du slipper våran snö.
Jag är en kvinna på 33 år och läser till undersköterska på komvux. Jag bor i Fjällbacka på västkusten av sverige. Och jag har en special arbete om Maorierna. Googlade på bilder och hittade din sida. Jag har svårt att hitta vis information om dom men när jag läste att du  hade flyttat till Nya Zeeland kanske du hade tid och möjligheter att svara på några frågor om Maorierna. Vet du om dom har speciella ålderdomshem och i så fall hur fungerar dom? Har dom speciella uttryck eller gester för sig när dom visa smärta. Ex, dom får inte skrika när dom föder barn etc. Hur deras sjukvård system ser ut? Konstiga frågor kanske men vet du så hade det varit roligt om du svara. Låter spännande att flytta ner till Nya Zeeland, det måste vara en upplevelse. HA det gott, här fryser vi. TAck på förhand. // Jessica Östh

Jessica Östh

12/9/2010 8:42:24 PM #

Hej Jessica!
Ja det är riktigt härligt härnere med värme och sol Smile

En av mina vänner härnere är Maori så jag kan försöka fråga henne nästa gång jag ser henne.
Ska göra mitt bästa men ibland är det svårt att förstå vad de menar Smile

Ta hand om dig i snön...

// Hanna

Hanna Lundin Sweden

12/15/2010 12:00:28 AM #

Hej igen Jessika!
Vet inte om du läser här men om du vill få reda på lite mer så kan du maila mig på hanna@59north.com
Har pratat en del med min vän...

// Hanna

Hanna Sweden

Add comment
  Country flag
biuquote
  • Comment
  • Preview
Loading