Mot strömmen...

döda fiskar flyter med strömmen...

Vilket Land... Jag är Stolt att vara en del av det!

February 25
by Hanna 25. February 2011 00:01

Hej!

Idag är det fredag och jag har inte fått något jobb. Igår jobbade jag heldag, kom hem och tränade i en timme. Jag löptränade men shit vad tungt det var. Jag hade orken men mina ben var så stumma från cyklingen så det gjorde fasligt ont. Envis som jag är körde jag ändå på med mitt pass och klarade lika långt som i lördags. Idag tar jag vila från träningen, ska tvigna ut Chris på långpromenad och imorgon kväll ska jag på det igen... 

Imorgon har jag SPCA vilket är ett tungt jobb på två timmar, det är bra, då får jag röra på kroppen två gånger imorgon. 

Jag är så otroligt stolt att vara en del av den här Nationen. Vilket land!!! Privatpersoner drar igång egna insamlingar av både mat och pengar... Helt fantastiskt måste jag säga. Igår tittade jag en hel del på nyheterna för första gången sedan det hände och jag grät. Som min kloka mamma sa till mig, man är sig själv närmast och antagligen är det väl därför man tycker det är extra jobbigt nu. Vi har varit i Christchurch, vi hade kunnat vara där nu. Chris har åkt dit och jobbat, han kunde ha varit där och jobbat nu. Det blir extra påtagligt och extra verkligt. Många av våra vänner har familj och vänner därnere. Som tur är verkar alla ha klarat sig oskadda men mångas hem är tydligen förstörda...

När jag såg ett inslag med en relativt ung kille ligga i en sjukhussäng bedjandes om någon hört något om hans sambo och 5 dagar gammal bebis så kunde de kontakta nyhetsredaktionen, så brast det för mig. De var på promenad i stan när det hände, han blev inslängd i ett fönster och blev medvetslös, han vet inte vad som hänt hans sambo och barn. De fick reda på att några som stämde in på beskrivningen var på Aucklands sjukhus men efter det har de inte hört mer förrutom att de inte har blivit inskrivna. Det här är hemskt. Jag förstår att det är kaos just nu MEN sådana här saker får liksom inte hända. Det är tydligen fler familjer som sett familjemedlemmar räddas på TV men sen inte fått höra mer, de har ingen aning om var de är...

Dödssiffran stiger och det gör så ont i mig. Vi skickade sms till Röda Korset och då skänker man ca 20kr men det räcker liksom inte, jag behöver göra mer...
Chris Auld skickade ett mail på kontoret där han sa att för varje dollar som någon skänkte så tänkte han skänka en dollar, upp till 250 dollar eller nåt. Efter bara några minuter hade Intergen samlat in 800 dollar och då fortsatte det komma in mail att folk inte hade pengar på sig men att de skulle donera idag. Intergen som företag har också gått in och donerat en stor summa pengar. De har ju även ett kontor därnere och erbjuder nu de som jobbar där att komma till de andra kontoren runt om i landet där de kan få boende hos kollegor... Det är fint tycker jag.

Nu ska jag börja min fredagsstädning men jag ville bara att ni ska förstå vilken sammanhållning det finns i det här landet. Helt FANTASTISKT!!!

Tags:
Categories:

Add comment
  Country flag
biuquote
  • Comment
  • Preview
Loading